13.1 C
Medemblik
21 mei 2020 07:36
Medemblik Actueel.

Toren Bonifaciuskerk krijgt nieuwe fundering

MEDEMBLIK – Medemblik heeft zijn eigen ‘Toren van Pisa’ in de vorm van de kertoren van de Bonifaciuskerk. De toren is in beweging, en zakt elk jaar een paar milimeters meer naar het noordwesten.

De gemeente Medemblik houdt dit al jaren scherp in de gaten en onderzoek wees uit dat er nu echt moet worden opgetreden voor er ongelukken gaan gebeuren. Daarom heeft de gemeente Medemblik besloten om een nieuwe fundering onder de kerktoren te laten bouwen. Een constructiebedrijf heeft hiervoor een berekening gemaakt en is er een omgevingsvergunning aangevraagd.

De gemeente Medemblik verwacht dat ergens begin 2019 met de werkzaamheden kan worden begonnen, zodat de toren niet verder meer zal gaan zakken, de scheefstand blijft wel intact en zal niet worden verholpen.

Reageren via facebook