27.6 C
Medemblik
7 augustus 2020 11:45
Medemblik Actueel.

Medemblik ziet geen problemen zomerrooster wijkzorg

MEDEMBLIK – Waar landelijk de wijkzorgorganisaties in de problemen komen omdat zij de zomerroosters niet rond hebben gekregen ziet Medemblik geen problemen opdoemen.

De NOS kwam vandaag met het bericht dat juist de 63 wijkzorgorganisaties zo knijp zitten dat zelfs kantoorpersoneel de gaten moeten gaan opvullen omdat voor honderden fulltime vakantiebanen geen mensen zijn gevonden om deze op te vullen. De 63 wijkorganisaties bedienen ruim 281.000 cliënten.

Ook hebben diverse wijkzorgorganisaties een cliëntenstop ingelast vanwege het tekort aan personeel. Ze gaan zelfs zover dat ze uitzendkrachten 2 euro per uur meer gaan betalen als ze zich maar de volle twee maanden beschikbaar zijn.

Het personeelstekort is ook buiten de vakantieperiodes groot, zeggen de zorgorganisaties. Bij de 63 organisaties die de NOS ondervroeg, staan normaal ruim 1500 fulltime banen open. In de zomer neemt dat toe tot zeker 1630.

Daarvan is zeker dat minstens 277 fte in de vakantie definitief open blijven staan. Dat zijn in de praktijk veel meer banen, omdat er in de wijkzorg vaak parttimers werken. Het betreft, naar gelang de grootte van de organisaties, tussen de 1 en de 60 onvervulbare vacatures per organisatie.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?