18.5 C
Medemblik
25 mei 2020 18:37
Medemblik Actueel.

Het weer voor Medemblik met vandaag tropische temperaturen

MEDEMBLIK – Na een zwoele nacht waarbij de temperatuur vrijwel niet onder de 20 graden is gekomen schiet vanochtend de temperatuur door de 25 graden grens om in de middag de 30 graden grens aan te tikken.  De wind is zwak, 2Bft en waait uit het noorden. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar wederom rond de 20 graden.

De dagen daarna is er wel iets meer sluierbewolking en drijven er wat stapelwolken voorbij maar dat mag qua temperatuur de pret niet drukken, die gaat de 30 graden grens doorbreken. Woensdag 30, donderdag 32 en vrijdag wordt direct de heetste dag van deze week met 33 graden op sommige plekken in onze regio.

In het weekend verschijnen wolkenvelden en stijgt de kans op een onweersbui, maar er zijn ook zonnige perioden. De temperatuur is een stuk lager dan de dagen daarvoor met 26 graden op zaterdag en 24 graden op zondag.

Kijken we nog verder vooruit dan zien wij voor volgende week dat het fraaie zomerweer niet van wijken weet en krijgen wij overdag temperaturen van rond de 26 graden en in de nachten rond de 17 á 18 graden.

De wind blijft zoals al weken lang uit het noorden/noordoosten waaien en is vrij matig van kracht, 3Bft.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation

Reageren via facebook