Bonenburger met chilimayo (Foto: DEEN Supermarkten)

Bonenburger met chilimayo

Bonenburger met chilimayo

Bonenburger met chilimayo Bonenburger met chilimayo Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Prep Time: Kooktijd:
Nutrition facts: 540 Kcal calories 26 gram fat

Ingrediënten

3 el arachide- of zonnebloemolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gehakt)
1 tl korianderpoeder (ketoembar)
1 tl komijnpoeder (djinten)
mespuntjes kurkuma of
mespuntjes kerriepoeder
100 g kastanjechampignons (fijngehakt, schoongeveegd)
400 g rode bonen (uitgelekt, blik)
50 g tortillachips (verkruimeld)
75 g broodkruim
tabasco (naar smaak)
bloem (om te bestuiven)
4 el mayonaise
2 el chilisaus
1 handje rucola of
1 handje veldsla
4 pitabroodjes (opengesneden)

Instructies

Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.

Voeg de specerijen en champignons toe en bak op een lage stand tot het mengsel zacht maar niet droog is.

Doe de bonen in een kom, prak ze licht met een vork en voeg het paddenstoelenmengsel, tortillachips, broodkruim en tabasco naar smaak toe.

Voeg als het mengsel te vochtig is iets meer broodkruim toe.

Vorm met bebloemde handen 4 burgers en bak ze in de rest van de olie 2-3 minuten per kant.

Meng de mayonaise met de chilisaus.

Serveer de burgers met rucola of veldsla in de pitabroodjes met chilimayo.

Reageren via facebook