14.3 C
Medemblik
1 oktober 2020 19:18
Medemblik Actueel.

Show Time is de trekpleister van de kermis in Medemblik. Ritje maken? Stap in en ervaar spanning en sensatie. (Foto: Frans van de Wiel)
Show Time is de trekpleister van de kermis in Medemblik. Ritje maken? Stap in en ervaar spanning en sensatie. (Foto: Frans van de Wiel)

Mega kermisattractie Show Time komt naar Medemblik

MEDEMBLIK – Show Time is een megagrote attractie van Frans van de Wiel uit Vlijmen. Het is de tweede keer dat hij naar Medemblik komt. “Maar ik heb hier mooie herinneringen en dit keer kom ik met een gigantische kermisattractie. Goedgekeurd na een strenge keuring en veilig verklaard voor alle bezoekers die een rit maken. Gegarandeerd spectaculair en bloedstollend”, lacht Frans.

Rode wangentjes bij het eendjes vissen, klamme handjes bij de zweefmolen en poedersuikerneuzen bij de oliebollenkraam. Kinderen kunnen zich dit jaar weer prima vermaken op de Medemblikker kermis van vrijdag 26 tot en met zondag 30 juli. Wie meer van sensatie houdt, komt ook aan zijn trekken, want er staan ook spectaculaire kermisattracties in de binnenstad

Frans van de Wiel samen met zijn vrouw bij de Show Time (Foto aangeleverd)
Frans van de Wiel samen met zijn vrouw bij de Show Time (Foto aangeleverd)
Spanning

Kermisgangers willen tegenwoordig meer spanning en sensatie. Dat betekent dat de attracties groter en sneller worden. Frans koos dit jaar voor Show Time. “Het is een fantastische attractie met een hoogte van zo’n 25 meter en bijna evenzo grote uitzwaai. Hoog, snel en geeft de meesten een raar gevoel in de buik! Het is belangrijk dat zulke mega attracties elk jaar door een strenge keuring gaan en dat de cruciale punten extra aandacht krijgen. ‘Thrillseekers’ kunnen met een gerust hart instappen en na afloop Show Time weer veilig verlaten. Met een rode kop van spanning en sensatie!”, zegt Frans enthousiast.

Familie

Frans is opgegroeid op de boerderij. “Vroeger als de kermis in het dorp kwam, klopte mijn hart sneller. De exploitanten stonden bij ons in de buurt en kende mij. Toen ik een tiener was, werd ik gevraagd om eens te helpen tijdens de kermis. Nou, dat liet ik mij geen tweede keer zeggen. Ik kom niet uit een kermisfamilie, dus het was machtig interessant om dit mee te maken. De liefde voor de kermis was er al, maar werd intenser, omdat ik het van dichtbij meemaakte. Toen ik getrouwd was, kroop het bloed waar het niet gaan kon en werd ik kermisexploitant. Ik begon met de aanschaf van de Mount Everest, vervolgens de Break Dance, Sky Flyer en Flying Jump. En nu dan Show Time.”

 Show Time is een megagrote attractie van Frans van de Wiel uit Vlijmen.
Show Time is een megagrote attractie van Frans van de Wiel uit Vlijmen.
Gezelligheid

De grote (muziek)festivals zijn een concurrent van de kermis. “Maar ik merk dat we de laatste tijd weer meer bezoekers krijgen. Opa’s en oma’s met hun kleinkinderen zoeken de gezelligheid op. Samen de kermis over. Ik sta zo’n 28 jaar op de kermis en bemerkte natuurlijk ook dat het kermisbezoek wat daalde. Belangrijk is dat de mensen de kermis weer opzoeken om samen veel lol te beleven en te genieten van het samenzijn en de attracties. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om een ritje te maken in Show Time. Ik zie u en uw gezin van 26 tot en met 30 juli op de Nieuwstraat in Medemblik.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?