Clown Willy gaat met de cliënten op stap en gaat diverse attracties in. (Foto: aangeleverd)

Cliënten Leekerweide gaan weer zwieren en zwaaien op de Medemblikker kermis

MEDEMBLIK – De kermisexploitanten houden elk jaar, speciaal voor mensen met een beperking, een middag als de kermis in de stad is. Niet alleen cliënten van Leekerweide zijn vrijdag 27 juli, maar ook jongens en meisjes uit heel West-Friesland. Kom naar Medemblik en sta rond 13.00 uur bij café ’t Zeepaardje, aan de Kaasmarkt, om je op te geven voor een gezellige middag.

Edwin de Vries van Stichting Behoud Nederlandse Kermissen en Gerard Oudejans, uitbater van café ’t Zeepaardje, verzorgen deze jaarlijkse, onvergetelijke dag voor mensen met een beperking. Inmiddels de twaalfde editie. “Daar kijken ze heel lang naar uit”, volgens Gerard Oudejans. “De Medemblikker kermis is een uitje voor hen, daar deze dag is zo indrukwekkend voor ze, dat vergeten ze niet snel.”

Wie beperkt is en deze dag wil meemaken, kan zich inschrijven tussen 13.00 en 13.30 uur voor het café. Ook Clown Willy is van de partij om met de deelnemers de kermis over te gaan en de attracties in te gaan. “Langzaam wordt de spanning opgebouwd en dan gaan we met zijn allen genieten van lekkers, gekkigheid en de kermisattracties! Want een groot aantal van de attracties zijn gratis voor alle deelnemers.”

Marit heeft veel zin in het kermisuitje: “Ik vind de botsauto’s en de limonade met snoepjes het allerleukste. Ook de mensen vind ik heel lief”.

Mijke van VrijetijdsbestedingNH label van de LeekerweideGroep is ook weer enthousiast: “We worden als vrijetijdsbesteding al vele jaren uitgenodigd door café ’t Zeepaardje. Het is zo hartverwarmend om mee te maken dat onze cliënten dit elk jaar weer aangeboden wordt. De grote glimlachen op de gezichten deze middag is alleszeggend”.

Dat de enthousiaste groep samen met de inwoners van Medemblik en omgeving geniet van de kermis maakt deze middag nog mooier. De kermis in Medemblik verbindt mensen met elkaar. Beleef het mee!

Reageren via facebook