Westfriesland klimaatbestendig

Helga van Leur over Westfriesland en klimaatbestendigheid

MEDEMBLIK – Op woensdag 4 juli was het druk in schouwburg Het Park in Hoorn. Medewerkers en bestuurders van verschillende overheden waren bij elkaar om te achterhalen hoe Westfriesland klimaatbestendig gemaakt kan worden.

Dat begon met een inspirerende gezamenlijke sessie onder leiding van voormalig weervrouw Helga van Leur. Zij maakte duidelijk welke uitdagingen eraan zitten te komen: hevige regenbuien, warmere zomers, droogte en overstromingen.

In werksessies werd vervolgens gekeken waar de knelpunten in Westfriesland zitten, hoe je deze knelpunten kunt aanpakken en welke maatregelen op andere plaatsen nu al succesvol zijn. Resultaat van de bijeenkomst is dat alle aanwezigen zich in gaan zetten om Westfriesland klimaatbestendig te maken.

Wilt u zelf ook een bijdrage leveren? Kijk eens in de tuin, kunnen er misschien wat stenen uit of heeft u ruimte voor een waterton, zodat u geen kraanwater meer hoeft te gebruiken om te sproeien. Met die kleine stappen levert u al een bijdrage die ertoe doet.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.