16.6 C
Medemblik
10 juli 2020 17:22
Medemblik Actueel.

De plek waar het nieuwe ziekenhuis zo komen te staan in Heerhugowaard
De plek waar het nieuwe ziekenhuis zo komen te staan in Heerhugowaard

Noordwest Ziekenhuisgroep moet 2,77 miljoen schadevergoeding betalen

HEERHUGOWAARD – Noordwest Ziekenhuisgroep en de gemeente Heerhugowaard zijn het eens geworden over de definitieve afhandeling van hun bouwdossier. De partijen zijn overeengekomen dat  Noordwest de gemeente Heerhugowaard €2,77 miljoen betaalt voor de gemaakte kosten  waaronder het bouwrijp maken van de locatie en de afwikkeling van de grondpositie.

Vernieuwbouw Alkmaar

Tot medio 2016 troffen beide partijen voorbereidingen voor een nieuw te bouwen ziekenhuis in Heerhugowaard. Aan het plan kwam een einde toen Noordwest concludeerde dat vanwege het meerjarig financieel perspectief de nieuwbouw in Heerhugowaard niet haalbaar was. Na uitgebreid onderzoek werd vervolgens voor gefaseerde vernieuwbouw op de huidige locatie in Alkmaar gekozen.

Overeenkomst

Bestuurslid Floor Haak: ‘We wilden deze geschiedenis goed afsluiten, samen met de gemeente. We zijn tevreden met deze uitkomst.’ Voor de gemaakte kosten spreekt Noordwest een voorziening aan die in de afgelopen jaren hiervoor is getroffen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?