Excelsior Andijk bestaat 125 jaar, dat wordt gevierd

ANDIJK – Muziekvereniging Excelsior Andijk viert dit jaar haar 125-jarig bestaan. Na de feestelijke start met een nieuwjaarsconcert, is de groep nu druk bezig met de voorbereidingen voor het reünieconcert, zaterdag 14 april in Cultura Andijk. Oud-leden en -dirigenten uit de rijke historie van Excelsior zijn uitgenodigd hieraan mee te doen.

Oud-leden

Een verrassend aantal oud-leden heeft op deze oproep gereageerd. Sommigen hiervan spelen nog dagelijks, anderen hebben sinds de beëindiging van hun lidmaatschap geen instrument meer aangeraakt. Een hele uitdaging dus voor hen, het huidige orkest en niet in de laatste plaats voor dirigent Nick Hoogland. Na het concert is er alle tijd om bij te praten, foto’s te bekijken en herinneringen op te halen. Voor echter het verleden aan bod komt, wordt eerst gestart met de toekomst van het orkest. De leerlingen presenteren zich als De Decibels en laten horen wat ze al in hun mars hebben. Aanvang: 19.45 uur. De toegang is gratis. 

Jubileum

Excelsior Andijk viert het jubileum het hele jaar door en dus staan er meer evenementen op stapel. Zo is er zondagmiddag 10 juni een kinderconcert waarbij de bekende tekenfilmfiguur Peter Pan centraal staat. En zaterdagavond 6 oktober is er in sporthal De Klamp een jubileumconcert met medewerking van Leona Philippo, winnares van The Voice of Holland en Maestro! Meer informatie: www.excelsior-andijk.nl.

Reageren via facebook