19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 15:17
Medemblik Actueel.

Archief foto

Kersverse wereldkampioen Jordy van Workum draagt titel op aan zijn overleden opa

MIDWOUD – Nog bedust van het winnen van de wereldtitel op de afvalkoers in Heerde wist Jordy van Workum direct wat hij moest doen toen hij zijn oma zag, een klein traantje laten en daarna denkend aan zijn grootste fan opa Leo Smit en zijn wereldtitel aan hem opdragen.

Na een zeer spannende wedstrijd waarin Jordy van Workum tot het einde toe moest vechten voor de overwinning wist hij toch als eerste zijn skeelers over de finishlijn te drukken en zich een jaar lang wereldkampioen mag noemen bij de junioren op het onderdeel afvalkoers.  En dit terwijl het wereldkampioenschap voor Jordy een paar weken geleden nog ver weg leek te zijn toen hij tijdens het NK op de 1000 meter de bocht verkeerd nam en in de boarding terecht kwam en daar diverse kneusingen aan overhield.

Maar hoe mooi kan het lopen nu hij een krappe 2 maanden later zich tot wereldkampioen mag kronen.  Medemblik én natuurlijk Midwoud heeft er weer een sportheld bij.

Reageren via facebook