Oprichter Loterijverlies opgepakt na inval in kantoor Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD – De FIOD heeft op 3 juli de 38-jarige Ferdy Roet aangehouden in Alkmaar. Loterijverliesoprichter Roet wordt ervan verdacht ruim 2,5 miljoen euro te hebben verduisterd en 500.000 euro te weinig omzetbelasting te hebben betaald. De FIOD heeft zijn woning doorzocht en twee kantoorpanden in Heerhugowaard en Amstelveen. Daarbij is beslag gelegd op onder andere de administratie, bankrekeningen en een Rolls-Royce. 

De FIOD viel vandaag zijn kantoor in Heerhugowaard binnen waar de administratie in beslag is genomen en niet veel later werd Roet zelf aangehouden in Alkmaar.

Roet is betrokken bij verschillende rechtspersonen waaronder een stichting. Gedupeerden betaalden inleggeld aan de stichting om geleden schade te kunnen verhalen. Vermoedelijk heeft verdachte voor ruim 2,5 miljoen euro aan inleggeld doorgesluisd naar rechtspersonen op de Kanaaleilanden. Die gelden zou hij via een vennootschap weer terug hebben laten vloeien naar Nederland voor de aanschaf van een villa. Verdachte zou ook onjuiste aangifte omzetbelasting hebben gedaan over de ingelegde gelden.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.