15.9 C
Medemblik
27 mei 2020 00:15
Medemblik Actueel.

Zwemmen voor onderzoek naar ALS (Foto: aangeleverd)
Zwemmen voor onderzoek naar ALS (Foto: aangeleverd)

Zwemmen voor onderzoek naar ALS

SCHAGEN – Voor de derde keer op rij organiseert Stichting ‘A Local Swim Schagen’ een uniek zwemevenement in de haven van Schagen. Maar liefst 210 kleine en grote helden duiken zondagochtend 8 juli de haven in om 250, 750 of 2000 meter te zwemmen. Samen hebben zij één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS (Amyotrofisch Lateraal Sclerose).

Aanmoedigingen zijn van groot belang voor de helden die het water in gaan. Toeschouwers kunnen vanaf 9.30 uur terecht in de haven van Schagen. De vele vrijwilligers staan daar paraat om alles in goede banen te leiden. Er is koffie en genoeg ruimte om langs het parcours te juichen voor ze. Ook kan er ter plekke uiteraard nog gedoneerd worden.

In gedachte

Op 13 mei 2013 overlijdt Thea Raadgers, moeder van Nathalie Raadgers, aan de gevolgen van ALS. Met haar in gedachte springt Nathalie in 2014 samen met vriendin Marjolein Deutekom voor het eerst de Amsterdamse grachten in tijdens de Amsterdam City Swim. Om dit in 2015 en 2016 samen met hun nichtje en neefje nog eens over te doen tijdens de Amsterdam City Swim for kids.

Steun

Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen, donaties en het contact met andere ALS-patiënten, besluiten Nathalie en Marjolein gesteund door Annemieke Verduin en Mirjam de Schipper in 2016 ook in Schagen een actie op te zetten. Stichting ‘A Local Swim Schagen’ is een feit.

Drijfveren

Aandacht voor de ziekte ALS en geld bijeen brengen voor onderzoek naar deze ziekte zijn hierbij de drijfveren. Maar ook mensen in beweging brengen, samen sporten en samen even bewust worden van het feit dat het fijn is om gezond te zijn. Samen springen in het diepe, voor Thea Raadgers en voor alle patiënten die lijden aan deze meedogenloze ziekte.
ALS staat inmiddels op de kaart, maar moet als het aan Stichting ‘A Local Swim Schagen’ vooral van de kaart verdwijnen. Moedig de deelnemers zondag 8 juli aan tijdens A Local Swim Schagen in de haven van Schagen. Aanvang 9.30 uur.

Reageren via facebook