16.3 C
Medemblik
24 september 2020 15:49
Medemblik Actueel.

Golf4Life goed voor 22.000 euro (Foto aangeleverd)
Golf4Life goed voor 22.000 euro (Foto aangeleverd)

Golf4Life goed voor 22.000 euro voor het KWF

WERVERSHOOF – Golfbaan De Vlietlanden in Wervershoof stond zaterdag 23 juni samen met tien andere golfbanen in Nederland volledig in het teken van Golf4Life, samen golfen tegen kanker.

Toen Peter Hijlkema begin dit jaar het idee opperde om mee te doen met de actie Golf4Life, een eendaags golfevenement om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF en daarmee voor onderzoek naar kanker, was Jennifer van Vliet daarvoor direct te porren. Er werd een werkgroep gemaakt en het doelbedrag werd vastgesteld op tienduizend euro. Jan Boukens en Dirk Kerkhof zouden een marathon lopen van honderd holes. De dames Jolanda Otto en Henny Sewalt zouden vijftig holes lopen om de actie kracht bij te zetten. Deze lopers konden gesponsord worden.

Ondernemers uit West Friesland en ver daarbuiten lieten zich deze kans niet voorbij gaan en doneerden voor de tombola veel prijzen en/of doneerden geld voor de marathonlopers. Er kwamen belangstellenden uit heel Nederland. Diverse artiesten uit de regio droegen belangeloos hun steentje bij met een optreden. De glazen windafscheiding van het terras werd omgedoopt tot Wall of Fame, waar iedereen die betrokken was bij deze dag zijn naam opzette.

Om 06.00 uur werd de eerste afslag gedaan door Jan Boukens. De officiële start van de Golf4Life-golfmarathon. Een kwartiertje later startten de dames. In de loop van de ochtend kwam de burgemeester van Medemblik (Frank Streng) de marathonlopers aanmoedigen en sloeg symbolisch de eerste bal.

De mannen liepen uiteindelijk 103 holen en de dames 63. Een bijzondere prestatie. De initiators van Golf4Life – Sebastian Dresel en Martijn van Oosterhout – liepen deze dag op de deelnemende golfbanen een aantal holes. Zij sloten de dag af door de laatste negen holes op golfbaan De Vlietlanden te spelen, waarna Peter Hijlkema om 22.00 uur de cheque overhandigde.

Het bedrag op de cheque was ruim het dubbele dan waarop gehoopt was: 22.000 euro!

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?