20.7 C
Medemblik
21 mei 2020 23:52
Medemblik Actueel.

Terugkijken naar het bezoek van de Koning en Koningin

WEST-FRIESLAND – Het bezoek aan West-Friesland van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is feestelijk en vooral zonnig verlopen. Streekomroep WEEFF was samen met NH Nieuws er de hele ochtend en middag bij. TV-verslaggevers Chantal Bos (WEEFF) en Marieke Pijlman verzorgden samen de live tv-uitzending van de aankomst van het koningspaar in Hoorn. Iris Wagemaker (WEEFF) verzorgde voor beide omroepen de sociale media, Steven de Waard, Bert Boon en Ger Poppelier (alleen WEEFF) verzorgden voor WEEFF de live radioverslaggeving en Henk Prins deed dit voor NH Radio.. 

Het koningspaar vertrok na het ontvangst in Hoorn en een kleine tocht door de haven van Hoorn richting Drechterland waar zij de tunnelbak van de nieuwe Westfrisiaweg bekeken, in Stede Broec gingen zij in de kantine van sportvereniging Zouaven in gesprek met jongeren over sport en alcohol, iets dat een groot probleem aan het worden is in West-Friesland. Daarna vertrok het koningspaar naar Enkhuizen voor een rondleiding bij Enza zaden om daarna in het restaurant van het stationsgebouw in Enkhuizen een gesprek te hebben met vertegenwoordigers van diverse bedrijven in West-Friesland.

Het bezoek werd afgesloten met een bezoek aan het Regattacentrum in Medemblik, waar zij door een grote schare belangstellenden juichend en zwaaiend werden onthaald. Het koningspaar ging na afloop nog even naar de mensen toe om handjes te schudden en de selfies te laten maken.. 

Een zeer enerverende dag dat door beide omroepen op een uitstekende manier is weergegeven.

Reageren via facebook