Medemblik Actueel.

Het weer voor vrijdag 15 juni met geregeld zon maar in de middag kans op een bui
Het weer voor vrijdag 15 juni met geregeld zon maar in de middag kans op een bui

Bewolkt met kleine kans op een bui

MEDEMBLIK – Vandaag is het overwegend bewolkt maar in de loop van de dag breekt de zon er vaker en vaker doorheen. Er is een kleine kans op een bui maar heel veel regen zal er niet gaan vallen. Met 21 graden is het lekker warm en de wind waait uit het westen tot zuidwesten en is zwak van kracht (2Bft). In de nacht naar zaterdag kan er lokaal mist onstaan en daalt de temperatuur naar 14 graden.

Bewolkt weekend

Het weekend verloopt bewolkt, zeker op zaterdag is de bewolking vrij hardnekkig en komt de zon er maar af en toe doorheen. met 19 graden over dag en 13 graden in de nacht naar zondag is de temperatuur keurig op het jaarlijke gemiddelde. Neerslag gaat er niet vallen zodat het neerslagtekort voor de maand juni verder gaat oplopen. De wind waait uit het zuidwesten en is vrij matig van kracht (3Bft) 

Zondag is er meer ruimte voor de zon maar de bewolking blijft aanwezig. De middagtemperatuur loopt op naar 18 graden bij een vrij matige wind uit het westen/zuidwesten. ’s Nachts neemt de kans op mist weer toe en daalt de temperatuur naar 13 graden.

Kijken we even naar de nieuwe week dan is het voor de weermensen een saaie week aan het worden, maandag en dinsdag is er nog veel bewolking met zonnige perioden, na dinsdag draait de wind naar het westen en verdwijnt de bewolking en komen er een paar zonnige dagen. Neerslag wordt zeker de eerste 7 dagen niet berekend en  met een dagtemperatuur van rond de 20 graden is het goed vertoeven buien.

Aan de zuidflank van een langgerekt hoogtelaag boven Noord(west)-Europa is de stroming komend weekend tamelijk zonaal met de as van de straalstroom ten noord(west)en van onze omgeving. Het Azorenhoog breidt echter zijn invloed noordoostwaarts uit, waarbij de as van de hoogterug begin volgende week oostwaarts beweegt en rond donderdag 21 juni in de buurt van Nederland uitkomt. De straalstroom komt dan duidelijk noord van onze omgeving te liggen. Vanaf vrijdag 22 juni wordt de verwachting onzeker.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

De zevendaagse vooruitblik. Bewolkt maar wel droog
De zevendaagse vooruitblik. Bewolkt maar wel droog

Reageren via facebook