20.7 C
Medemblik
21 mei 2020 23:40
Medemblik Actueel.

Informatiebijeenkomst over autisme bij volwassenen

REGIO – Wilt u meer weten over autisme, behandelmogelijkheden en tips? Kom dan naar de bijeenkomst op donderdag 28 juni 2018 vanaf 19.00 uur in GGZ Hoorn. U bent van harte welkom! 

Autisme

Autisme komt meer voor dan menigeen denkt. De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over autisme bij volwassenen. Soms is bij mensen het autisme lang onopgemerkt gebleven omdat zij in hun leven de juiste, ondersteunende mensen hebben ontmoet en een werk-, woon- en leefsituatie hebben die past bij hun autisme. Autisme wordt in deze gevallen dan ook vaak pas opgemerkt op het moment dat er grote veranderingen spelen (bijvoorbeeld werk gerelateerd), of wanneer er gekeken wordt naar achterliggende factoren van terugkerende problemen: waarom loopt het in het leven telkens anders dan bij andere mensen?

Als mensen meer weten en begrijpen over wat autisme is, dan helpt dat de mensen met een autistische stoornis en de mensen in hun omgeving. Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over verschillende vormen van autisme, behandel- en begeleidingsmogelijkheden en adviezen voor mensen in de omgeving van Debbie Rens. Zij is SPV (Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige) en heeft ruime ervaring in het werken met mensen met autisme. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige uit eigen ervaring wat hem of haar geholpen heeft. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.

  • Datum: donderdag 28 juni 2018
  • Tijd: 19.00 uur tot 21.00 uur
  • Locatie: Maelsonstraat 2, 1624 NP Hoorn
  • Aanmelden: Reserveren is gewenst, via telefoonnummer: 088 65 65 010.

Reageren via facebook