Medemblik Actueel.

Amazon komt met datacenter naar Agriport A7

MIDDENMEER – Na Microsoft die 2 grote datacenters heeft op Agriport A7 lijkt het nu vrijwel zeker te zijn dat Amazon de plannen om ook een datacenter op Agriport A7 te gaan bouwen door te zetten.  Amazon had twee jaar geleden al grote interesse om naast Microsoft ook een datacenter te gaan bouwen maar zag er toen vanaf omdat ook Ierland in de race leek te zijn.

Maar nu Amazon zich ook meer gaat richten op Europa en meer specifiek Nederland met hun diensten lijkt het vrijwel zeker dat het ‘onbekende bedrijf’ waarover het NHD rept Amazon moet zijn. Het gebouw dat er moet komen zal worden gevestigd op een aangekocht stuk grond ter grote van 24Ha. De kost van Amazon naar Middenmeer moet voor zeker honderd mensen werk op leveren. De kosten plaatje van de bouw van het datacenter is vele honderden miljoenen.

Microsoft bouw na een periode van stilstand nu ook weer rustig verder aan hun serverpark, op dit moment wordt gebouw nr. 4 ontwikkeld en zal worden gebruikt voor Cloud opslag.

 

Reageren via facebook