Forse uitbreiding aantal fietsparkeerplekken Nieuwstraat Medemblik

MEDEMBLIK – Het aantal fietsparkeerplekken bij het centrum van Medemblik wordt nog deze zomer fors uitgebreid. Met de aanleg van 75 extra plekken hoopt het college zo de toenemende vraag naar fietsparkeerplekken te kunnen opvangen in het centrum van Medemblik. Begin 2019 komt het college met plannen om in de gehele gemeente Medemblik dit fietsbeleid te gaan uitvoeren.

Behalve een parkeerprobleem voor auto’s heeft ook de fietsende bezoeker aan het centrum van Medemblik te maken met te weinig plaatsen waar de fietsen kunnen worden neergezet. Om dit probleem op te lossen heeft in november 2017 de gemeenteraad het college opgedragen om zo spoedig mogelijk een oplossing te zoeken voor de gemeente Medemblik zodat de fietsers zonder problemen hun fiets kunnen stallen.

De woordvoerder van de gemeente Medemblik laat weten dat de gemeente in overleg met de ondernemers op de Nieuwstraat in totaal 44 rekken wil gaan plaatsen om zo ruimte voor 75 fietsen te creeëren. De rekken moeten nog deze maand worden geplaatsts.

Reageren via facebook