12.4 C
Medemblik
7 juli 2020 23:25
Medemblik Actueel.

Oostwouder Gijs Meijer kan geen vuist maken in Omloop der Kempen

OOSTWOUD – De Omloop der Kempen leverde zondag weinig op voor de Noord-Hollanders. Koos-Jeroen Kers was op de 21e plaats de enige provinciegenoot in de top 30. Een kopgroep van negentien vertrok even voor half koers, hierin o.a. Oostwouder Gijs Meijer en namens West-Frisia Jesse de Rooij. Monkey Town en Vlasman mistte de slag en namen de achtervolging op zich.

Vijf man demarreerde uit de groep en bleven ook vooruit, Daan van Sintmaartensdijk toonde zich de rapste. De rest van de groep werd teruggepakt door het uitgedunde peloton. Rick van Breda was één van de motoren in de achtervolging geweest en dat kostte hem een korte klassering en punten voor de stand in het klassement. WPGA deed wel nog goede zaken in het ploegenklassement door 22 punten te pakken.

West-Frisia daarentegen verloor, al in het eerste uur, bij een massale valpartij vijf renners. Tim Groot en Dex Groen konden niet verder, terwijl Jesper Rasch, Harry Sweering en Sven Broekaart niet meer terug konden komen en uit koers werden genomen.

Jesse werd 38e. Joury Ottenbros (84e) en Dorus de Rijk (88e) hadden geen topdag en zo bleef WF steken op 10 punten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?