Westfriesland Werkt! Voor bedrijven, werkzoekenden en geïnteresseerden

REGIO – Op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober kunnen  werkzoekenden, geïnteresseerden, bedrijven en onderwijsinstellingen elkaar ontmoeten tijdens ‘Westfriesland Werkt!’ Een initiatief van de Westfriese gemeenten om hiermee de regionale economische vitaliteit te versterken. Het doel van Westfriesland Werkt! is de regionale economie en arbeidsmarkt stimuleren.

Pak je kansen dag

De Pak je kansendag is op donderdag 12 oktober 2017 en is  speciaal voor werkzoekenden. Werkzoekenden worden door middel van trainingen en workshop klaargestoomd voor een eerste ontmoeting met een werkgever. Deze workshops zijn bijvoorbeeld gericht op ‘hoe krijg ik zelfvertrouwen’ of ‘hoe presenteer ik mijzelf tijdens een sollicitatiegesprek’. Deze dag vindt plaats als voorbereiding op de bezoeken aan de bedrijven en wordt georganiseerd door het Werkgeversservicepunt Noord-Holland Noord, van 13:00 tot 16:30 uur aan de Dampten 16 in Hoorn.

Kom binnen bij bedrijvendag

Op vrijdag 13 oktober 2017 kunnen zowel werkzoekenden als geïnteresseerden een kijkje nemen in de keuken van een Westfriese onderneming. Hier worden werkzoekenden in de breedste zin van het woord bedoeld. Dit kan gaan om een baan, maar ook om een stageplaats (studenten), werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. Maar zoals gezegd, iedereen is welkom.

Bedrijven: meld je aan!

De eerste stap die gezet moet worden is bedrijven bekend te maken met de “Kom binnen bij bedrijven Dag”. Projectleider Ronald Koenen: “We zijn net begonnen met bedrijven te interesseren hiervoor en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. We bieden bedrijven ook echt iets. Ze kunnen een open huis organiseren, zonder dat ze daar zelf heel veel voor hoeven te doen. We gaan veel promotie maken om geïnteresseerde werkzoekenden en inwoners te bereiken. Daar kunnen zij mooi van meeprofiteren. Bovendien helpen wij ze met een voorbeeldprogramma en kunnen wij ze organisatorisch ondersteunen. Wie wil dat nou niet?”

Meer informatie

Voor deelname of meer informatie kunt u terecht op www.westfriesland-werkt.nl of contact opnemen met Ronald Koenen via ronald.koenen@werksaamwf.nl.

Reageren via facebook