Medemblik zoekt prominente muren om kunst aan op te hangen

MEDEMBLIK – De gemeente is op zoek naar inwoners die (een stuk van) hun gevelmuur beschikbaar willen stellen voor een kunstproject. Ben jij, of ken je iemand die mee wil helpen aan een mooiere leefomgeving? Laat het ons dan weten!

Een belangrijke taak van de gemeente is het onderhouden van de dagelijkse leefomgeving. Dat doen we naast veiligheid en voorzieningen bijvoorbeeld ook met kunst. Om de dorpsgezichten van de gemeente nog mooier te kunnen maken zijn we op zoek naar inwoners die een stuk van hun gevelmuur beschikbaar willen stellen.

Wat komt er dan op het stuk muur?

We vinden het belangrijk dat de kunst verband houdt met de inwoners. Daarom zijn de kinderen uit groepen 7 en 8 gevraagd om een gedicht te schrijven. Dit gedicht van maximaal drie regels moet gaan over de natuur in de omgeving. De vijf mooiste gedichten willen we graag prominent terugzien op een muur in de gemeente.

Hoe wordt het ontwerp bepaald?

Natuurlijk begrijpen we dat we wat vragen van de muureigenaar. Daarom betrekken we hen die dit idee steunen graag in het proces. Samen kijken we eerst of de locatie geschikt is en of er bepaalde voorkeuren zijn. Nadat de opdracht samen duidelijk is geworden, gaan we op zoek naar een kunstenaar uit de omgeving. Uiteraard bepaalt ook hier de eigenaar het definitieve ontwerp. Zo komt er dus nooit iets op een muur waar de eigenaar zelf niet voor kiest.

Om welke locaties gaat het?

Hoewel alle dorpskernen van Medemblik hun eigen karakter hebben, willen we eerst de kernen voorzien waar op dit moment nog niet veel of geen kunst te vinden is. Dit zijn Abbekerk, Sijbekarspel-Benningbroek, Twisk, Opperdoes, Oostwoud, Zwaagdijk-West en Hauwert. Woon jij in één van deze kernen en heb je een prominente muur beschikbaar voor dit initiatief? Stuur dan een e-mail met je gegevens èn adres naar tanja.sneekes@medemblik.nl.

Reageren via facebook