18.5 C
Medemblik
25 mei 2020 20:31
Medemblik Actueel.

Bewoners Zwaagdijk-West: ‘Dan doen we het zelf wel’

ZWAAGDIJK – Door een foutje verdween de geluidswal bij de Westfrisiaweg in Zwaagdijk. De bewoners worden gek van de geluidsoverlast en zijn zelf maar een geluidswal gaan bouwen. De geluidswal zou na zijn verdwijning terugkomen. 

Door een ruzie tussen Heijmans en de provincie is dat er nog niet van gekomen. “Een machteloze boosheid, want je weet niet op wie je boos moet worden“, aldus een actievoerder. Een andere dorpsbewoner baalt ook. “Mijn dochter slaapt achter en hoort nu veel meer herrie. Ze slaapt slechter.

Lees ook: Dossier N23

Bij Maria Weeber in de tuin is het ontbreken van de geluidswal goed te merken. “Het is een constante raas. Niet te omschrijven. Iedere dag om vijf uur word ik wakker. Dit kan niet langer.” Met hun actie hopen de dorpsbewoners dat de provincie en Heijmans hun ruzie snel bijleggen en zij niet langer de dupe zijn.

Reageren via facebook