Medemblik Actueel.

Foto: Medemblik Actueel / HBP Media
Foto: Medemblik Actueel / HBP Media
Algemeen Politie Videos

Inbraak in winkel van Pearle Medemblik

MEDEMBLIK – In de nacht van zondag op maandag 15-16 april is er een inbraak geweest in de nieuwe winkel van Pearle aan de Nieuwstraat in Medemblik. 2 in donkere kleding gestoken mannen op een scooter hebben een raam van 1 van de deuren ingeslagen en zich zo toegang tot het pand verschaft.

Toen zij éénmaal binnen waren zagen zij dat de echt dure monturen als Ray-ban niet konden meenemen omdat die elke dag na sluitingstijd veilig worden opgeborgen in een kluis. Ze hebben nu enkel de wat goedkopere monturen meegenomen.

Pearle gewoon open

Bram Kochx, eigenaar van de Pearle winkel in Medemblik vertelt dat de winkel wel gewoon open is vanmiddag ondanks de inbraak. Bram Kochx is verbolgen over het feit dat een glaszettersbedrijf die er prat op gaat 24/7 klaar te staan niet wilde komen om het kapotte raam tijdelijk te repareren omdat hij wel de eigenaar van de winkel is maar niet de eigenaar van het pand is. Gelukkig wilde een ander bedrijf wel komen om het kapotte raam te vervangen voor een tijdelijke oplossing.

Lees ook: Pearlewinkel nu ook in Medemblik

Net open

De nog maar pas geopende winkel van Pearle is dus al heel snel doelwit van het inbrekersgilde. Judith Kochx, bedrijfsleider van Pearle is dan ook behoorlijk geschrokken van de inbraak. Maar de klanten staan op de eerste plaats dus gaan wij maandagmiddag gewoon open.

De politie roept iedereen op die iets heeft gehoord of heeft gezien zich te melden via 0900-8844(tuig) of als u liever anoniem wil blijven via 0800-7000.

Reageren via facebook