Opperdoes

Opperdoes JO8-1: Strijd, Passie en de volle buit.

OPPERDOES – Afgelopen zaterdag was het zover. De bikkels mochten los in de derby tegen FC Medemblik. De selectie voor vandaag: Joris, Jarno, Jaylian, Joey, Robin, David, Bjorn, Hessel & Rens Op volle oorlogssterkte begonnen we aan de derby.

Verslag: Bruce Blanchard

Scherp en fel

De jongens waren scherp, fel en zaten er de hele tijd kort op. Ze gingen de duels aan zonder afschuw en dit bleek ook uit het spelbeeld. Binnen 5 minuten had David de 1-0 er al inzitten. Medemblik was echter ook aan het bikkelen en dit resulteerde in de 1-1. Medemblik schoot direct bij de aftrap de 1-2 binnen, echter… Afgekeurd! We waren nog aan het wisselen en de scheidsrechter van dienst had nog niet gefloten dat er alweer mocht worden afgetrapt. Medemblik was het er niet mee eens en dit zorgde voor lichte protesten van hun kant, maar de scheidsrechter hield voet bij stuk. Nadat de wissels hadden plaats gevonden konden we weer verder met de 1e helft. Fysiek een heel sterk duel, van beide kanten werd er gebikkeld.
Helaas zorgde dit niet voor meer doelpunten, maar wel voor een heel spectaculair duel.

Rust: 1-1 (David)

Na een korte peptalk, wat limonade & wat melk voor Bjorn, was het weer tijd om aan de 2e helft te beginnen. VVO mocht aftrappen en de ouders die nog aan de koffie of thee zaten hadden de 2-1 gemist. Direct vanaf de aftrap schoot David de bal weer tegen de touwen! David had de smaak te pakken en ging door, achter elkaar vloog de bal tegen de touwen, 3-1, 4-1 & 5-1.
De publiekswissel kon niet achter blijven, David mocht even op adem komen.

Hierdoor kreeg Medemblik even nieuwe moed en impulsen, ze kwamen terug tot 5-3. Toch was het nog niet gedaan en rechtte VVO de rug maar weer eens een keer. Bikkelen was hetgeen wat ging gebeuren, fysiek won VVO bijna elk duel, technisch ook de meerdere en het was wachten op de 6-3. Die viel dan ook, na goed stoorwerk aan de kant van VVO, goed samenspel en een heerlijk tiki taka spel, kwam de bal bij Bjorn terecht. Hij twijfelde dan ook geen enkel moment, haalde uit & goal, 6-3! Het spelletje was nog niet klaar, want het huzarenstukje bewaren we over het algemeen voor het laatst.

Wederom waren de bikkels weer goed aan het storen, de bal kwam bij Hessel terecht (en zoals we weten heeft Hessel een heel fijn balgevoel). Hij trok een sprint langs de lijn, hup daar ging hij de 1e, 2e en 3e verdediger van Medemblik voorbij, trok de bal strak voor…. David was er als de kippen bij, haalt uit en goal, 7-3 voor Opperdoes.

Medemblik werd bij vlagen volledig overklast in de derby. De jongens hebben gestreden, gevochten en gebikkeld als mannen. 7-3 winnen en wat een strijd, passie en een heerlijk gevecht. Het typische derby-beeld, zoals het hoort, klasse jongens!

Reageren via facebook