Westfriesland SEW G-handballers in Dirk Kuyt Foundation Running Team

NIBBIXWOUD – Het Dirk Kuyt Foundation Running Team loopt zaterdag 7 april voor de vijfde keer 4,2 kilometers van de City Run Rotterdam. In dat team lopen vier G-handballers van Westfriesland SEW mee, samen met hun begeleiders. De Dirk Kuyt Foundation is voor deze vereniging een vaste sponsor. De foundation maakt het mogelijk dat er door de vereniging een toernooi georganiseerd wordt voor de G-handballers.

De City Run Rotterdam (voorheen Mini Marathon) is een hardloopwedstrijd door de stad Rotterdam. De sportievelingen zijn al een aantal weken in training om deze wedstrijd te lopen. Het is voor de tweede keer dat er spelers van Westfriesland SEW meelopen. De eerste keer was in 2015. Het team liep in de stromende regen, waarbij het water bijna tot de enkels kwam, maar het lukte evengoed om de 4,2 km uit te lopen. De lopers hopen dit jaar op droog weer. Aan de conditie van de spelers ligt het zeker niet.

Dirk Kuyt Foundation Running Team

Het Dirk Kuyt Foundation Running Team biedt mensen met een beperking de kans om mee te doen aan de City Run Rotterdam. Het team van Westfriesland SEW bestaat uit begeleiders Ingrid Ott, André, Lia en Nick Veeken. De kanjers die het traject uitlopen zijn Nienke Ott, Stephanie Veeken, Erik Dekker en Edward Hulsthoff. “Zij hebben allemaal apart hun voorbereiding gedaan”, zegt André. “Erik is een keer op de fiets vanuit Bovenkarspel naar Nibbixwoud gekomen voor de training, Nienke en Ingrid lopen samen hard, Edward loopt altijd al veel naar zijn werk en Stephanie trainde met moeder Lia en vader André, dat ben ik dus. Ieder kiest voor een training die bij hem of haar past.”

Terugdoen

Aan de City Run doen vele sporters mee. “Deze foudation sponsort elk jaar het G-toernooi van Westfriesland SEW en wij vinden dat we op deze manier iets terugdoen. En het is een mooie dag, want de deelnemers lopen een deel van het parcours van de grote marathon van Rotterdam.”

Feestje

De start van de City Run is om 15.30 uur en de finish een uur later. “Daarna gaan we een feestje bouwen, want een artiest treedt op na de sportieve prestatie. Daarna even ontspannen en rond 17.30 uur weer naar huis. Moe en voldaan van een geweldige dag!”, besluit André.

Reageren via facebook