12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 05:48
Medemblik Actueel.

Tot zeven jaar cel voor drugsbende Medemblik

AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft woensdagmiddag celstraffen tot zeven jaar uitgesproken voor de leden van een drugsbende die in dozen bananen 1800 kg cocaïne via de havens van Antwerpen naar Medemblik wilde smokkelen.

Nederlander grote baas

De hoogste straf krijgt de Nederlander in de drugsbende, hij mag 7 jaar de cel in. Hij wordt door de rechtbank als 1 van de bazen gezien en de man die de hele smokkel van 1800 kg cocaïne op heeft gezet. De man heeft een verleden van drugssmokkel en heeft menig gevangenis in binnen- en buitenland al mogen bewonderen.

Lees ook: Verdachten megadrugstransport Medemblik voor de rechter

De Colombiaan C. krijgt 6 jaar die wordt gezien als de man die door de drugsbazen in Medellin naar Medemblik is gestuurd om via codes de juiste dozen bananen eruit te halen. De overige bendeleden, 4 mannen uit Liverpool en 2 Turken uit Rotterdam hebben elk 42 maanden gekregen.

De zaak was spraakmakend mede omdat de bendeleden al vanaf het moment dat zij in Medelin aankwamen werden gevolgd door de diverse recherches in Colombia, Spanje, Engeland, België en Nederland. De drugs zaten verstopt tussen de deklading van een zending fruit vanuit Zuid Amerika. De lading is dinsdag 6 december 2016 gevonden De cocaïne heeft een straatwaarde van ongeveer 55 miljoen euro.

Lees ook: Medemblik bedrijf onvrijwillig betrokken bij invoer 1800 kg cocaïne

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?