14.7 C
Medemblik
4 juli 2020 08:59
Medemblik Actueel.

Het bewuste appartementencomplex aan de Overtoom in Medemblik

Medemblikse gewond in huis aangetroffen

MEDEMBLIK – Het is nog volkomen onduidelijk wat er zich in de woning aan de Overtoom nr. 18 heeft afgespeeld. Tussen 10 en 11 dinsdagochtend werd de ambulance ingeroepen om met spoed naar de woning in Medemblik te komen, daar aangekomen duurde het niet lang voor de nodige politieauto’s en een motoragent ook ter plaatse waren.

Getuigen die wij spraken vertelden over een Marokkaanse vrouw die verward en met enkele verwondingen in haar huis is aangetroffen. Na overleg is besloten de vrouw over te dragen aan het zorgkader die de vrouw verder zal begeleiden.  De vrouw heeft een verleden van veel ellende achter haar liggen.

Ontvoerd

Op vijftienjarige leeftijd werd de vrouw door haar vader gedwongen om mee te gaan naar Marokko. Op de boot onderweg sprong zij van boord, waarna ze door de bemanning uit het water werd gered. Dit trok zoveel aandacht in de Nederlandse en Franse pers, dat haar vader haar weer mee terug nam naar Nederland. Twee maanden later slaagde haar vader er alsnog in om haar naar Marokko te krijgen, waar zij vervolgens twaalf jaar verbleef. In 1997 kwam ze weer terug naar Nederland en ging ze in Maastricht studeren voor tolk-vertaler.

Over haar twaalf jaar in Marokko schreef zij samen met Fenneke Reysoo het boek Nooit geschreven brief aan mijn vader, waarvoor ze de Jenny Smelik-IBBY-prijs kreeg.

Reageren via facebook