Weerbericht Medemblik – buien, later ook zonnige perioden

MEDEMBLIK – Vandaag begint aanvankelijk nog met wat regen maar in de loop van de ochtend trekt de regen weg en blijft het eerst nog bewolkt. In de middag komen er meer en meer opklaringen voor en krijgen wij de zon regelmatig te zien. De temperatuur loopt op naar 10 á 11 graden bij een vrij matige wind uit het zuidoosten. Zaterdagavond gaat de wind draaien naar het noorden tot nooroosten en wordt er een stuk frissere lucht aangevoerd.

Zondag buien met kans op natte sneeuw

Zondag is het een stuk frisser dan vandaag, door aanvoer van lucht uit Scandinavië waar de temperaturen nog rond of onder het vriespunt liggen zal bij ons de temperatuur ook niet veel hoger uit komen dan een graad of 6, tijdens een bui waarbij de kans op wat winterse neerslag ook aanwezig is daalt het kwik dan nog weer enkele graden. De wind is matig 4Bft. en waait uit het noord/noordoosten. In de nacht naar maandag is er kans op nachtvorst en door de aanwezige neerslagkans kan het ook plaatselijk glad gaan worden.

Maandag t/m vrijdag is het wisselvallig, elke dag valt er wel een bui en met temperaturen van 8 graden op maandag tot 14 á 15 graden op dinsdag en woensdag is het wel weer een stuk warmer dan vandaag en zondag. De wind waait op maandag uit het zuidoosten en draait later op de week door naar het zuiden tot zuidwesten en voert dan warme maar ook vochtige lucht aan.

Ook de nachtvorst zijn wij dan definitief kwijt en lijkt de lente een definitieve aanval op koning winter te gaan inzetten.

Voor meer weer, kijk op www.weerstationmedemblik.nl

Reageren via facebook