Medemblik krijgt coalitie bestaande uit vier partijen.

MEDEMBLIK – Ondanks dat de VVD, het CDA en GemeenteBelangen gezamelijk al een ruime meerderheid hebben in de gemeenteraad van Medemblik gaat Mark Raat van de VVD toch liever voor een brede coalitie en heeft daarvoor ook de PvdA bij de onderhandelingen betrokken.

Breed draagvlak

Lijsttrekker Raat zegt in het NHD dat hij een zo breed mogelijk draagvlak wil hebben met zowel partijen van rechts als van links om zo een mooie balans te krijgen in de medemblikker politiek. Door dit besluit staan wel de PWF, CU, GroenLinks, PW2010 en de BAMM buitenspel maar Mark Raat laat weten ook rekening te willen houden met hun wensen, zeker als het gaat op het gebied van meer woningbouw en dan ook vooral sociale woningbouw.

Verrast

De keuze om ook de PvdA bij de onderhandelingen te betrekken lijkt vreemd maar VVD en PvdA zitten regelmatig op 1 lijn wat de lokale politiek betreft en hebben zelfs al in een vorig college samen met het CDA het college gevormd. Lijsttrekker Dirk Kuipers van de PvdA was toen wethouder voor de PvdA in het college.  Kuipers zelf zegt te denken dat de nog aanwezige verschillen goed te overbruggen zijn en wijst erop dat binnen de lokale politiek vaak combinaties mogelijk zijn die landelijk niet voor mogelijk worden gehouden.

Nieuwe coalitie voor eerst raadsvergadering

Mark Raat liet eerder al aan Medemblik Actueel weten dat hij het liefst voor de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad de coalitie rond wil hebben, op de vraag of hij zelf als wethouder gaat plaatsnemen liet Mark Raat weten dit niet als eerste optie te zien, “binnen de VVD zijn er wel een paar die dit prima kunnen doen,” vertelde Mark Raat en ook op de vraag of Medemblik de zo door vele partijen gewenste vierde wethouder gaat krijgen liet Raat weten dat dit zeker een optie is en zeker als er vier partijen in de coalitie gaan meedoen.

Reageren via facebook