Medemblik Actueel.

Foto: NH Nieuws / Henk Prins

Nog even geduld, Karsten gaat in mei weer open

ZWAAG – Begin deze maand werd Karsten Tenten, de tentenspecialist in Zwaag, getroffen door een zware brand die het hele bedrijfspand inclusief inboedel in de as legde. Sindsdien is de bedrijfsleiding niet bij de pakken neer gaan zitten. Al snel werd gekeken naar doorstartmogelijkheden en vandaag werd bekend dat er een tijdelijk pand is gevonden dat aan de eisen voldoet.

Nieuw pand

“Dat klopt, morgen tekenen we officieel voor een nieuw pand”, laat bedrijfsleider Jan Willem Algra weten aan NH Nieuws. “Het pand ligt op 400 meter van het oude gebouw en telt 3.600 vierkante meter. Daar kunnen we alles in kwijt wat we voorheen ook hadden.”

Lees ook: Enorme vuurze verwoest Karsten Zwaag, luide explosies hoorbaar

Algra doelt hiermee op ruimte voor productie en ruimte voor de winkel. “We gaan er gewoon weer alles verkopen, er komt een tentenshowroom en mensen kunnen er weer een groot scala aan kampeerspullen vinden.”

Karsten Tenten blijft net zo lang in het pand tot het oude gebouw weer volledig opgebouwd is. Algra schat in dat dit zo’n anderhalf jaar gaat duren. Hoe ze het nieuwe verblijf hebben gevonden? “Het stond te huur en voldeed aan onze eisen, heel simpel.”

De nieuwe winkel opent in mei haar deuren.

Reageren via facebook