Rolstoelhandbal: Westfriesland SEW stijgt naar de tweede plaats

NIBBIXWOUD – Afgelopen zondag 4 maart werd er weer rolstoelhandbalcompetitie gespeeld. Er werd naar Kwintsheul afgereisd met aanhanger, in een nieuw jasje. Met Prisca en Constance op de blessurebank en wat afwezigen begonnen we aan de wedstrijd met één wissel.

Verslag aangeleverd

De eerste wedstrijd op het programma was tegen Quintus 1, op dat moment één plek onder ons. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden dus. Al snel kwamen we op een achterstand. De zaal waarin gespeeld werd was erg zwaar en een extra wissel leek wel nodig. Prisca kon nog niet op doel, maar zag het wel zitten om in het veld te spelen, en zo geschiedde. Na een 0-3 achterstand kwamen we er wat beter in en konden we na scores van Martijn en Robert weer op gelijke hoogte komen. Zowel de linker- als de rechteropbouw van Quintus bleken weer erg gevaarlijk en bleven het ons moeilijk maken. Wij konden ook blijven scoren waardoor de ruststand 9-5 was in ons voordeel. Na een heel korte bespreking, omdat het Nederlands team op de foto moest en we Robert en Martijn dus even kwijt waren, begonnen we aan de tweede helft. De tweede helft lijkt qua totaal aantal doelpunten op een kopie van de eerste helft. Aan onze kant is Robert goed op dreef en ook John pakt wat doelpuntjes mee. Aan de andere kant lukt het om de harde schoten van de rechteropbouw van Quintus te blokkeren. Door slim gecreëerd overtal lukt het Quintus nog een aantal keer te scoren, maar Damien staat ook uitstekend te keepen, waardoor we de wedstrijd met 18-10 winnen.

De tweede wedstrijd is tegen Ventura. Vorig jaar hebben we op het NK tegen Ventura gespeeld, maar dit seizoen hebben ze nog niet eerder meegedaan. Vorig jaar bleek het team een aantal gevaarlijke schutters te bevatten, dus ondanks dat ze voor het eerst meedoen, een team om niet te onderschatten. De wedstrijd begint iets eerder dan verwacht, wat zorgt voor een bijzonder rommelig begin. We komen dan ook al snel op achterstand. Gedurende de hele wedstrijd blijft het rommelig, maar vooral met dank aan John, die voor meer dan de helft van onze doelpunten in de eerste helft zorgt, komen we wel weer op voorsprong. De ruststand is 4-8 in het voordeel van SEW.

Ondanks dat we in de rust weer even de tijd zouden hebben om wat structuur in het spel aan te brengen blijft het spel aan alle kanten zeer slordig. Gelukkig houdt Damien ook nu weer veel ballen uit het doel en worden er aardig wat schoten in de dekking geblokt. Hierdoor komen we toch nooit echt in de problemen en winnen we de wedstrijd uiteindelijk met 5-13.

Reageren via facebook