Medemblik Actueel.

jongeren wognum
Feestende jongeren uit Wognum willen geen feesttent tijdens de kermis (Foto: Anne Schouten)

Feesttent Wognum afgeblazen

WOGNUM – De vergunningaanvrager FED Events heeft in overleg met de gemeente Medemblik besloten de vergunningaanvraag voor de feesttent tijdens de kermis in Wognum weer in te trekken. De aanvraag van de feesttent was voor vele Wognumners de reden om fel te protesteren tegen de komst van deze tent, bang voor de toekomst van de nog enige dorpskroeg Stam.

Feesttentactie in Wognum

Onder de jongeren van Wognum was ook veel weerstand tegen de komst van de feesttent, Anne Schouten vertelde tegen Medemblik Actueel: “Er zijn hier bij ons in de omgeving al veel dorpskroegen verdwenen en Stam willen wij graag behouden zeker omdat ze altijd voor iedereen klaar staan.

Maar dat niet iedereen tegen is vertelt Bart Huisman als reactie op de facebookactie gestart door Chris Koenders: “Dit bericht is zeker niet namens heel wognum, er zijn ook genoeg mensen die dit wèl zien zitten. We weten nog niet eens hoe het is uitgewerkt, laten we dàt éérst eens afwachten… Zat mensen die met de kermis niet bij stam komen en op een andere plek met andere opzet misschien wel…”

80 procent tegen komst feesttent

Een kort onderzoekje onder de inwoners van Wognum bracht direct een duidelijk teken dat de feesttent niet gewenst was in Wognum, 80 procent van de ondervraagden lieten duidelijk weten dat zij geen heil zagen in een feesttent tijdens de kermis.  Dit bracht FED Event aan het twijfelen en besloten na beraad met de gemeente de komst van de feesttent te cancellen.

Reageren via facebook