20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 13:15
Medemblik Actueel.

Het startschot voor het nieuwe fietspad wordt gegeven (Foto aangeleverd)

Aanleg fietspad Vooroever Medemblik gestart

MEDEMBLIK – Op maandag 12 maart vormden vier ‘schoppen in de grond’ het startsein voor de aanleg van het nieuwe fietspad langs de Vooroever. Samen met wethouders Harry Nederpelt en Hans Tigges van Medemblik staken voorzitter Nico Slagter en directeur Karel Schoenaker van het Recreatieschap de handen uit de mouwen voor het eerste ‘grondwerk’.

De fietsverbinding is onderdeel van het Natuur- en Recreatieplan en een langgekoesterde wens van de gemeente Medemblik. Het fietspad zal vanaf het Stoommachinemuseum tot de parkeerplaats van Vooroever Vlietsingel lopen.

Veilig

De gemeente Medemblik zal later nog de bestaande weg richting het Regattacentrum en kasteel Radboud fietsvriendelijker maken door aanpassing van de asfaltlaag. Door de realisatie van het project kunnen fietsers op een veilige en aantrekkelijke manier de Vooroever of de binnenstad van Medemblik bereiken.

Het is de bedoeling het fietspad voor het begin van het fietsseizoen klaar te hebben.

Lange geschiedenis en mooie toekomst

Het Recreatieschap beheert Vooroever Vlietsingel sinds de jaren 90. In 2011 werd Vlietsingel met nog eens 50 hectare uitgebreid door aanleg van de buitendijkse natuur en de vaargeul met zwaaikom richting het Stoommachinemuseum.

Het Recreatieschap beheert het oudste deel van de Vooroever, het Nesbos, al sinds 1981. Daarna groeide het gebied beetje bij beetje aan. In de jaren negentig kwam het deel bij Wervershoof en Andijk erbij toen PWN ‘werk met werk’ maakte bij het uitgraven van de drinkwaterbassins. De specie die bij die werkzaamheden vrij kwam kreeg met dit project een nieuwe bestemming.

Nog zijn de ontwikkelingen van de Vooroever niet klaar. Zolang de wensen van recreanten veranderen en beheer slimmer moet of kan, blijven nieuwe ontwikkelingen zich voordoen. Al deze ontwikkelingen en onderdelen worden verbonden door de Westfriese Omringdijk. Een prachtig robuust lint waar vele recreanten over wandelen en fietsen.

Iets wat door de aanleg van dit fietspad volgens het Recreatieschap nog aantrekkelijker is geworden.

Reageren via facebook