Open dag De Bonte Piet Midwoud

MIDWOUD – Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet heeft als doel om wilde inheemse beschermde dieren, die op wat voor manier dan ook in de problemen zijn gekomen, op te vangen en te verzorgen. Denk hierbij aan verkeersslachtoffers, jonge dieren die door de ouders verlaten zijn, zieke dieren, botulisme slachtoffer of dieren in nood door de kou. Onder deze beestjes bevinden zich ook zeldzame exemplaren en dieren die op de rode lijst staan.

De dieren worden bij binnenkomst in de dierenopvang onderzocht en eventueel met medicijnen behandeld. Regelmatig komt een dierenarts langs om de dieren te onderzoeken en eventueel aanvullend te behandelen. Hierachter gaat veel werk schuil van een geweldig team enthousiaste vrijwilligers en stagiaires die zeven dagen per week klaarstaan voor de dieren. Het mooiste is wanneer het dier sterk genoeg is om te worden uitgezet en terug de natuur in kan. Wie een gewond of ziek dier vindt kan dit altijd bij langsbrengen.

De dieren ophalen is voor de medewerkers niet mogelijk, maar bel voor advies. Mocht het dier ernstig gewond zijn bel dan de dierenambulance in de regio: 06-11825306 of 0229-245353. Het kan zijn dat iemand een dier brengt en niemand is aanwezig. Geen nood, dan staat op het terrein een opvanghuisje waar men de dieren inzetten. Dit is ook mogelijk voor degene die dieren buiten openingtijden wil langsbrengen. 

De laatste maanden is druk geweest bij Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet. De oorzaak was de grote interne verbouwing van de ruimtes, zoals educatieruimte, behandelingskamer, voederkeuken, kantoor en wasruimte. In de vroegere varkensstal werden de ruimtes gestript om plaats te maken voor nieuwe grotere vertrekken. Kom een kijkje nemen in de vernieuwde dierenopvang. De open dag wordt zondag 18 maart gehouden van 12.00 tot 16.00 uur. Het bestuur en vrijwilligers staan die dag klaar om met trots de nieuwe ruimtes te laten zien.

Bel om vrijwilliger te worden Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet, Broerdijk 32A in Midwoud, tel. 0229-591856. Meer informatie, kijk op www.debontepiet.com.

Reageren via facebook