23.3 C
Medemblik
13 augustus 2020 05:03
Medemblik Actueel.

Scholieren OBS De Klaverwoid Twisk deden mee aan NLdoet

Twisk – Het Oranje Fonds hield op 11 en 12 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Leerlingen van groep 7/8 van OBS De Klaverwoid in Twisk gingen afgelopen vrijdag naar het Egboetswater in Oostwoud. Daar wachtten vrijwilligers van het IVN en scholieren van de Oscar Romero in Hoorn hen op. De gemeente doneerde vierhonderd bomen en struiken aan het IVN om te planten, het Recreatieschap WestFriesland doneerde nog eens 150 struiken en bomen.

Alles kreeg een lekker fris kleurtje (Foto: Natasja Juist)
Alles kreeg een lekker fris kleurtje (Foto: Natasja Juist)

Honderd bomen en struiken, waaronder beuken, populieren, rozenbottels, meidoorns en hazelaars werden die ochtend geplant. De rest de volgende dag, maar toen hield de school de Klaverfris 2 NLdoet actie. Vorig jaar werd met de eerste editie de algemene ruimtes, deuren, muren en kapstokken een frisse uitstraling gegeven. Omdat de klus niet helemaal geklaard werd, is Klaverfris 2 in het leven geroepen.

Tientallen vrijwilligers, waaronder ouders, grootouders, alle leerkrachten en andere belangstellenden gingen aan de slag waar ze in 2015 gebleven waren. De deuren, muren en radiatoren kregen de tweede aflaklaag. Podiumdelen kregen een frisgroene klaverkleur, zodat de optredens voortaan op een heus podium worden gedaan. De delen zijn multifunctioneel, ze dienen ook als afscherming van de werkplekken.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?