Medemblik Actueel.

Algemeen

Stille tocht dinsdag 19 uur in Andijk

ANDIJK – Op dinsdag 13 maart om 19 uur vertrekt de stille tocht tegen laagvliegroutes bij Mariska’s corner, Middenweg 57 in Andijk. In deze week komt er een landelijk debat in de tweede kamer over laagvliegroutes. We moeten van ons laten horen vanuit West Friesland, want het lijkt of NH niet gehoord wordt in Den Haag. We gaan in de middag een petitie aanbieden in Den Haag. Teken nog even deze petitie : “Stop laagvliegroutes boven West Friesland.” We zijn bijna op de 4000 handtekeningen!

De stille tocht heet: “het einde van de Stilte” Er komt een laagvliegroute route 5 vanuit Liegveld Lelystad Airport, via Espel, over het Ijsselmeer naar Andijk, vliegend op 1800 meter. Bij Andijk gaat hij stijgen tot het snelverkeer van Schiphol, richting Groot Brittanie. Dit is 120 dagen per jaar. Dat is niet zoveel, maar we denken dat dit in de toekomst meer gaat worden. De overheid sust; het is maar 70 decibel. Misschien gaan ze wel eerder stijgen, als het rustig is op het Ijsselmeer. Kom toch maar naar Andijk, dinsdag om 19 uur. Als voorzorg.

Het is een korte  stille tocht, toegankelijk voor alle mensen en honden en geniet van de Stilte in Andijk op de mooie omringrijk. Wees solidair met de Andijkers!

Reageren via facebook