Medemblik Actueel.

Algemeen

NLdoet – 800 leerlingen steken de handen uit de mouwen

MEDEMBLIK – Op vrijdag 9 maart steken ruim 800 leerlingen in West-Friesland de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Tijdens deze landelijke dag zet héél Nederland zich in om vrijwilligerswerk te doen. De verenigingen, scholen en organisaties zijn zeer geholpen met de komst van de jongeren en voor de leerlingen is het altijd een leerzaam en gezellig dagje op pad.

Zo gaan er tien leerlingen huis-aan-huis flyers bezorgen voor het project ‘100 van Hoorn’.  De uitdaging is om in één dag de hele wijk De Grote Waal in Hoorn te flyeren. De actie vraagt aandacht voor mensen met dementie, we hopen dat door het bezorgen van de flyers, veel mensen zich aanmelden voor het project.

Andere organisaties waarvoor de leerlingen gaan werken zijn Noppes in Grootebroek, Voetbalvereniging Always Forward in Hoorn, Voetbalvereniging ALC in Abbekerk, De Rode Luifel in Hoorn, Centrum Pancratius in Blokker en nog vele andere organisaties in heel West-Friesland.

De NLdoet actie voor de leerlingen wordt gecoördineerd door Vrijwilligerspunt. Tijdens de dag worden er door ons heerlijke koeken uitgedeeld aan de deelnemers en wij bezoeken ook veel organisaties. Bent u geïnteresseerd in een fotomoment tijdens deze dag, dan kunt u contact opnemen met Vrijwilligerspunt voor een leuk actiemoment.

Reageren via facebook