20.9 C
Medemblik
26 mei 2020 17:36
Medemblik Actueel.

Andijker Robin Berkhout gaat voor Nederlands kampioenschap timmerman

ANDIJK – Samen met zeven andere studenten van het Horizon College gaat Andijker Robin Berkhout proberen om op zijn vakgebied ‘Allround Timmerman’ proberen Nederlands Kampioen te worden. De kampioenschappen staan ook bekend onder de noemer Skills Heroes en zijn vakwedstrijden voor MBO-studenten.  Van 15 t/m 17 maart worden de kampioenschappen gehouden en vinden plaats op diverse plaatsen in de provincie Overijssel.

Er zijn in totaal 10 disciplines en per discipline doen er 10 MBO-studenten mee aan de landelijke finales van Skills Heroes. Bij het behalen van het Nederlands kampioenschap kunnen studenten van het Horizon College afgevaardigd worden naar de EuroSkills in Boedapest. Die afvaardiging verschilt per opleiding.

De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend, vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf kunnen halen. De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van de school.

Reageren via facebook