14.7 C
Medemblik
22 mei 2020 23:14
Medemblik Actueel.

Bijeenkomst NKL Oostwoud – visuele rondleiding door Krakau

OOSTWOUD – De Seniorenvereniging NKL houdt 28 maart om 14.00 uur haar jaarvergadering en een visuele rondleiding door Krakau (Polen) in het wijkactiviteitencentrum Woudrust, Woudrust 13 in Oostwoud. Krakau is, na Warschau, de grootste stad van Polen.

De stad ligt aan de Wisła in het zuiden en is de hoofdstad van het woiwodschap Klein-Polen. Het was tot 1609 de hoofdstad van Polen. De stad is een van de belangrijkste cultuursteden van Midden-Europa. Het wordt daarom wel het Florence van Polen genoemd en is volgens velen een van de mooiste steden van Europa.

Het kwam als een van de weinige steden in Polen bovendien ongeschonden de Tweede Wereldoorlog door. Het stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Krakau was culturele hoofdstad van Europa in 2000.

Reageren via facebook