11.8 C
Medemblik
25 september 2020 21:29
Medemblik Actueel.

Explosie Wognum tilde dak van gebouw, man zwaargewond afgevoerd

WOGNUM – “Ik voelde een enorme schok. Ik dacht er rijdt iemand tegen het huis aan.” De overbuurman van de explosie en de daaropvolgende brand in Wognum maakte alles van dichtbij mee. De man zat met zijn kleinkinderen te eten toen de schuur explodeerde. “Wij rennen naar buiten en zien daar een enorme rookontwikkeling. Ik dacht: het is toch niet waar, hè”, zegt hij tegen NH Radio.

‘Helemaal verbrand’

Bij de explosie raakte een man zwaargewond.  Hij was op het moment van de explosie aan het werk in de opslag. De buurman zag dat de man er slecht aan toe was. “Het slachtoffer was naar de andere kant van de straat gerend, naar de buren hiernaast. Hij had alleen een onderbroek aan en was helemaal verbrand.”

De overbuurman zegt dat hij enorm is geschrokken. “We staan hier te trillen. Ons kleinkind trok helemaal wit weg.” Ze zou blijven slapen, maar dat is nu van de baan. “Ze moet lekker bij haar ouders zijn. Anders gaan ze dromen”, zegt hij. “Ze hebben het van dichtbij meegemaakt, dus dat heeft heel veel impact.”

Het gezin dat bij de opslag woont, was net op vakantie gegaan. Die vakantie is nu afgezegd en ze komen zo snel mogelijk terug, aldus de buurman.

Asbest

De brandweer trok met groot materieel uit naar de brand. Inmiddels is het vuur onder controle. In het pand is asbest aanwezig, en dat is bij de brand en explosie vrijgekomen. De brandweer laat weten dat omwonenden ramen en deuren inmiddels wel weer gewoon open kunnen doen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?