20.7 C
Medemblik
13 juli 2020 19:03
Medemblik Actueel.

John van der Steen driebanden kampioen

John van der Steen driebanden kampioen

WOGNUM – John van der Steen werd afgelopen zaterdag verdiende winnaar van het 47e Wil Kuip driebandentoernooi in Wognum. Dit toernooi begon al in december vorig jaar met zestien poules, waarvan de nummers 1 en 2 zich plaatsten voor de finaledag van 17 februari.

Deze dag ging van start met acht poules van vier biljarters en de winnaar van elke poule streed vervolgens in de kwartfinale. Gerard Wuite won van Hans Huisman, Cor Laan van Nico Ursem, Cees Beerepoot van Hans Schoutsen en John van der Steen van Eric Koopman. In een spannende halve finale was Gerard net iets te sterk voor Cor, terwijl op de andere biljartarena John weinig moeite had met de uitgebluste Cees, onder meer omdat hij van acquit ging met een serie van vier caramboles.

Wuite moest in de finale zeven caramboles maken om te winnen en Van der Steen elf. John ging het beste met zijn kansen en zenuwen om. Na zestien beurten maakte hij de partij uit. Derhalve een sterke winnaar die uit handen van wedstrijdleider Nico Rood de wisselbeker in ontvangst nam.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?