Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – Laat de schaatsen maar slijpen

MEDEMBLIK – Koning Winter is in aantocht en neemt droog en koud winterweer met zich mee. Al merken wij vandaag daar kwa temperatuur nog niet veel van, die loopt vanmiddag op naar 5 graden bij een zwakke wind uit het oosten tot noordoosten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar een graad of 2 onder het vriespunt.

Ook donderdag loopt de temperatuur nog op naar 5 graden en is het net zoals vandaag vrijwel onbewolkt. De wind neemt wel iets toe in kracht naar matig 3Bft en in de nacht naar vrijdag vriest het wederom een graadje of 2.

Vanaf vrijdag gaat dan de temperatuur naar beneden, vrijdag 3 graden, zaterdag ook 3 graden maar zondag komt het kwik maar met moeite boven het vriespunt te liggen. Nadeel in het weekend is de toenemende wind, op zaterdag 5Bft en zondag 4Bft waardoor de gevoelstemperatuur rond de -6 tot -7 zal komen te liggen. De nachttemperaturen gaan ook fors naar beneden en schommelt tussen de -4 en -7 graden maar in het open veld en door de heldere hemel daalt daar het  kwik al snel naar richting de -10 .

Reageren via facebook