Medemblik Actueel.

Op de foto v.l.n.r.: Saskia Schouten, Els van den Bosch en Claudia Selders.

Verkiezingen: Oproep ‘Stem op een vrouw’

MEDEMBLIK – Het CDA Medemblik onderscheidt zich onder meer door het aantal vrouwen op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Het thema ‘vrouwen in de politiek’ is nog steeds actueel; verhoudingsgewijs zijn er relatief weinig vrouwen actief in de politiek. Zo ligt het aandeel van vrouwen in de gemeenteraden in Nederland op dit moment rond de 28%.

De top 6 van lijst van CDA Medemblik toont 50% vrouw en 50% man. Op nummer 2 staat Els van den Bosch uit Andijk, op nummer 4 Claudia Selders-Kroezen uit Opperdoes en op nummer 5 Saskia Schouten-Spijkerman uit Nibbixwoud. Evenredige deelname van vrouwen is van belang!

Wij zijn ervan overtuigd dat besturen een goede afspiegeling van de samenleving moeten zijn én dat een evenredige man/vrouw verdeling bijdraagt aan een beter bestuur. Het gaat uiteindelijk om kwaliteit, maar die hebben vrouwen ook.

Reageren via facebook