Voetbal: Bryan Broedersz goud waard voor Strandvogels

ONDERDIJK – De omstandigheden zitten bepaald nog niet mee in 2018. In de eerste wedstrijd van dit kalenderjaar werd gespeeld op de knollentuin van De Valken en stond er diagonaal over het veld een straffe wind. Vorige week werd weliswaar op het perfecte eigen biljartlaken gespeeld, maar was de wind weer hinderlijk aanwezig. En deze week moest er weer op gras aangetreden worden, al was het veld in Westwoud stukken beter dan in Hem. Maar ook nu stond er weer een flinke wind dwars over het veld wat goed voetballen bijzonder lastig maakte.

Zowel de thuisploeg als Strandvogels had even wat tijd nodig om aan de elementen te wennen en er gebeurde dan ook weinig voor beide doelen. Eigenlijk was het eerste wapenfeit een voorzet/schot van Woudia dat op de bovenkant van de lat terecht kwam. De eerste grote kans voor Strandvogels kwam na 27 minuten maar het was meteen een hele grote. Rens Grooteman werd diep gestuurd en werd eindelijk eens niet afgefloten wegens buitenspel. Alleen voor de keeper kreeg hij de bal echter niet langs de doelwachter, dit had eigenlijk de 0-1 moeten zijn. Strandvogels nam wat meer het initiatief en kreeg hierdoor ook meer mogelijkheden. Maar tussendoor was ook Woudia een keer dichtbij de openingstreffer toen de bal na een corner even bleef liggen. Met veel kunst- en vliegwerk kon Strandvogels een achterstand voorkomen. Aan de andere kant na ruim een halfuur een vergelijkbare situatie toen ook daar de bal na een corner bleef liggen. Nu was het Mitch Hofland die de bal net niet het beslissende tikje kon geven. De kleedkamers werden daarom opgezocht met een 0-0 ruststand wat gezien het spelbeeld geen verrassende tussenstand was.

Na rust kwam de wedstrijd meteen goed los. Al na een minuut moest Edwin Hoogland handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Bijna direct hierna brak Strandvogels uit via Jordy Weel. Die gaf de bal goed mee op Rens Grooteman die vervolgens stuitte op de goed uitkomende keeper van Woudia. De wind ging ondertussen iets meer liggen en daarmee leek Strandvogels het beste om te gaan. De ploeg had vaker balbezit en combineerde ook wat makkelijker dan de thuisploeg die het, gezien de lengte in de ploeg logisch, wat meer moest hebben van opportunistisch voetbal. Toch bleef het ook voor Strandvogels lastig om gaatjes in de afweer te vinden Tot zo’n 20 minuten voor tijd de defensie van Woudia toch wat uit elkaar gespeeld werd. Het was voor carnavalsganger Bryan Broedersz voldoende om de tijd en ruimte te vinden om de bal met een afgemeten schot en de verre hoek te krullen. Een prachtig doelpunt dat Strandvogels eindelijk de zo gewenste voorsprong gaf. In de resterende tijd had Strandvogels nog een aantal prima mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien, maar het beslissende tikje werd steeds niet gegeven. Daardoor bleef Woudia zicht houden op minimaal een punt en de thuisploeg was daar ook enkele keren dichtbij. Maar zoals de hele wedstrijd al het geval was, ook nu werkten de spelers van Strandvogels als een collectief om de drie punten binnen te slepen. Toen het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter klonk, gingen de handen van blijdschap maar toch ook wel opluchting omhoog.

Door deze zege houdt Strandvogels niet alleen Woudia op afstand, maar blijven de Vogels ook lekker meedoen om de prijzen. Volgende week (zeer waarschijnlijk op zaterdagavond, 19.00 uur!!!!!) wacht nog een thuisduel tegen FC Medemblik waarna Strandvogels twee weken is vrijgesteld van (competitie)verplichtingen.

Reageren via facebook