Weerbericht Medemblik – wisselvallig met kans op wat (winterse)neerslag

MEDEMBLIK – Vandaag  is het afwisselend bewolkt en dan weer flinke zonnige perioden en uit de aanwezige bewolking kan wat (winterse)neerslag gaan vallen maar veel zal dit niet zijn. De middagtemperatuur loopt op naar 6 graden bij een vrij krachtige wind uit het zuiden. In de nacht naar zondag trekt de bewolking verder dicht waardoor de temperatuur boven het vriespunt zal blijven.

Zondag komt er regen en lokaal kan het zelfs even stevig doorregenen op sommige momenten. Met 6 graden overdag en in de nacht naar maandag 2 graden zitten wij op een vrij normale waarde voor de tijd van het jaar. De wind blijft vrij krachtig en waait uit het zuiden later doordraaiend naar het zuidwesten, 5Bft.

De aankomende week is het wisselvallig weer, buien en zonnige momenten lossen elkaar af en met 4 graden op maandag tot 7 graden op donderdag zijn wij het winterse prikje weer kwijt. De wind is matig 4Bft, op maandag maar de rest van de week waait het vrij krachtig tot krachtig, 5 á 6Bft. Ook de nachttemperaturen komen niet meer onder het vriespunt en schommelen tussen de 0 graden op maandagnacht tot 3 graden de rest van de week in de nachten.

Reageren via facebook