Weerbericht Medemblik – bewolkte Eerste Kerstdag

MEDEMBLIK – Ook deze kerst gaat de boeken in als te warm en nat.. Vandaag valt het nog wel mee, door een gesloten wolkendek zullen wij de zon vrijwel niet te zien krijgen maar het blijft wel droog. De wind waait uit het zuidwesten en is vrij krachtig 5Bft met vlagen krachtig 6bft en de temperatuur loopt op naar 9 graden. In de nacht naar Tweede Kerstdag daalt het kwik naar 5 graden en gaat het regenen en ook trekt de wind aan naar krachtig 6Bft en in de nanacht en vroege ochtend is zelfs hard 7Bft mogelijk.

Tweede Kerstdag is redelijk onstuimig, aan de IJsselmeerkust en boven open land neemt de wind sterk toen in kracht en kunnen er windvlagen van 75 tot 80km/u voorkomen. De temperatuur loopt op naar 7 graden en er gaan regelmatig buien vallen, de geschatte hoeveelheid neerslag voor Tweede Kerstdag ligt zo rond de 5mm. In de middag gaat de wind merkbaar afnemen en komen we in rustig vaarwater.  In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 4 graden.

De rest van de week vallen er elke dag enkele buien maar ook zal de zon wel wat ruimte krijgen om te gaan schijnen. De wind draait van noordwest op woensdag naar zuid/zuidwest op de rest van de dagen van de week. Overdag 5 á 6 graden in de nachten een paar graden boven het vriespunt.  Oudjaarsdag vallen er enkele buien zeker in de nacht naar 1 januari kunnen er een paar buien gaan vallen.

Reageren via facebook