13.1 C
Medemblik
21 mei 2020 08:35
Medemblik Actueel.

Foto: Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdeall krijgt speciale roofvogels afdeling

REGIO – In april 2018 zal op Landgoed Hoenderdaell een nieuw verblijf worden geopend voor de roofvogels in het park. De werkzaamheden zijn vol aan de gang en naderen de afrondende fase.  In het nieuwe complex zullen dan ook de roofvogelshows gaan worden gegeven.

In het gedeelte van de roofvogels komt behalve ruimte voor de show ook ruimte voor de volières waar de vogels verblijven en waar het publiek langs kan lopen, meldt het NHD. In het midden van het terrein komt dan een showpiste met tribune waar het publiek kan genieten van de roofvogelsshow.

De directeur van het park, Robert Kruijff, zegt tegen het NHD, ,,Daar laten we geen kunstjes of trucjes zien, maar proberen we te tonen hoe bijvoorbeeld arenden vis uit het water eten en gieren op een karkas afkomen’’.  Het is vooral gericht op educatie en hoe het er echt in de natuur aan toe gaat.

De totale investering om dit te realiseren heeft bijna 250.000 euro gekost en is te vinden tussen het trainingcentrum van Stichting Leeuw en het stiltegebied. In de volières kunnen de vogels vrij rond vliegen omdat ze niet langer met kettingen aan boogjes vastzitten.

Reageren via facebook