Buren Overspoor 80 Nibbixwoud willen actie gemeente vanwege lichtvervuiling

NIBBIXWOUD – Omwonenden van het kassencomplex aan de Overspoor 80 in Nibbixwoud trekken aan de bel bij het college en de gemeenteraad van Medemblik over ernstige lichtvervuiling veroorzaakt door deze kassen.

De omwonenden schrijven in hun brief dat zodra de zon ondergaat en de duisternis invalt keurig de verduisteringsdoeken worden gesloten en er geen overlast is van lichtvervuiling, maar zodra het 24:00 uur is geweest deze verduisteringsdoeken weer open gaan en de lichtvervuiling weer gaat beginnen.

De omwonenden schrijven verder in hun brief dat in april 2017 hier al eens een klacht over is ingediend en dat de eigenaar van de kassen hier ook van op de hoogte is gebracht. Maar dat er tot op heden nog geen enkele actie is ondernomen om de ernstige lichtvervuiling ’s nachts tegen te gaan.

De omwonenden hopen nu met deze brief aan het college van Medemblik en aan de gemeenteraad van Medemblik dat er een oplossing gaat komen voor deze vorm van vervuiling en dat de nacht gewoon weer nacht wordt, donker en niet fel verlicht.