9.3 C
Medemblik
27 oktober 2020 03:57
Medemblik Actueel.

Rob Hartog pakt de winst in Portugal - Foto Philippe Damiens

Motorsport: Rob Hartog grijpt naast deelname WK Supersport

ABBEKERK – Afgelopen seizoen stond voor Team Hartog – Jenik – Against Cancer in het teken van de terugkeer naar de Supersport 600 machine. In de FIM Europe Supersport Cup kreeg Rob Hartog de kans om te scoren in een Europees Kampioenschap op de Kawasaki Ninja ZX-6R, maar zich daarnaast tevens te laten zien op het Wereldtoneel. Er werden goede resultaten geboekt en met drie top-10 finishes tussen de vaste rijders in het WK Supersport kan men terugkijken op een geslaagd seizoen.

Een kers op de taart had natuurlijk de Europese titel geweest. Ware het niet dat de coureur uit Abbekerk na een spannend seizoen zijn achterstand op koploper Hannes Soomer na de laatste race terug had gebracht naar slechts 1 punt. Een grote teleurstelling vanzelfsprekend, maar je kunt niet altijd zes gooien en zo zijn er meerdere momenten geweest in seizoen 2017 waar zeker 1 punt meer te scoren was geweest.

Gezien de grote progressie die is geboekt, met als hoogtepunt een 8e plaats in de laatste WK race in Jerez, werd voor 2018 gemikt op een vaste plaats in het World Supersport om ook de vier overzeese races mee te doen. De animo voor het kampioenschap blijkt echter te groot, zo zal de naam van Rob Hartog binnenkort op de deelnemerslijst verschijnen voor 2018 in opnieuw de FIM Europe Supersport Cup en niet als permanente WK coureur. Hartog gaat verder met zijn eigen team op de reeds bewezen Jenik Performance – Front Row Components Kawasaki.

Rob: “Als je je zinnen gezet hebt op het WK, is het natuurlijk balen dat je deze plek niet krijgt. Helemaal aangezien we goede hoop hadden, door de resultaten welke we hebben gescoord. Dat maakt mij echter niet minder gemotiveerd. We hebben laten zien thuis te horen in deze klasse. En ik ben gemotiveerder dan ooit om volgend seizoen de Europese titel binnen te halen en te strijden voor top-10 finishes in het WK!”

Reageren via facebook