13.7 C
Medemblik
4 juni 2020 05:53
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – winterse neerslag met kans op onweer

MEDEMBLIK – De bovenlucht is extreem afgekoeld wat er voor zorgt dat de neerslag die bij ons gaat vallen vandaag veelal in de vorm van (natte) sneeuw zal zijn en dat er door de afkoeling ook een klap onweer niet is uitgesloten. De middagtemperatuur loopt op naar 5 graden bij een vrij krachtige wind uit het westen. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar rond het vriespunt.

Zondag vallen er geregeld buien in de vorm van (natte) sneeuw en hagel, doordat de wind is gedraaid naar het oosten tot zuidoosten komt de middagtemperatuur amper boven het vriespunt uit, met 1 graad boven nul is het wel bekeken voor de zondag. De wind is matig 4Bft zorgt voor een aanvoer van kletsnatte lucht. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar -2 graden en kan het tijdens zonsopkomst glad gaan worden, hou daar dus rekening mee.

Volgende week is het niet veel anders gesteld met het weer, elke dag buien maar omdat de wind dan draait naar het westen tot zuidwesten is de kans op winterse neerslag vrijwel nihil en valt het gewoon weer in de vorm van regen. Overdag 5 graden, in de nachten 2 tot 4 graden.

Reageren via facebook